Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten van Canisports2Enjoy en Start2Enjoy Running hierna te noemen Canisports2Enjoy | Start2Enjoy Running,  met betrekking tot canicrosstrainingen, hardlooptrainingen en andere aanverwante activiteiten.

Deelname aan een canicrosstraining of -cursus of hardlooptraining of ander evenement van Canisports2Enjoy | Start2Enjoy Running geschiedt op eigen risico. De trainers of organisatie van Canisports2Enjoy | Start2Enjoy Running zijn niet aansprakelijk voor enig blessure of andere schade die de deelnemers mochten oplopen tijdens of ten gevolge van een training of wedstrijd. Hardloopadviezen zijn altijd vrijblijvend en worden voor eigen risico opgevolgd. Ook zijn de trainers en de organisatie van Canisports2Enjoy | Start2Enjoy Running niet aansprakelijk voor schade aan en/of vermissing van persoonlijke eigendommen door welke oorzaak ook, ontstaan tijdens of in verband met de door Canisports2Enjoy | Start2Enjoy Running georganiseerde activiteiten.

Canicross en hardlopen zijn intensief en blessuregevoelig. Niet iedereen is geschikt om aan hardlopen te doen. Deelnemers dienen zelf in te schatten of ze geschikt zijn voor deelname aan een cursus of trainingen. Indien u gezondheidsklachten of overgewicht heeft, of indien u andere reden heeft om te twijfelen aan uw geschiktheid voor canicross of hardlopen, raden wij u sterk aan om eerst advies in te winnen bij een arts. Ook wanneer u lange tijd niet aan sport heeft gedaan raden wij u sterk aan eerst advies in te winnen voor u aan hardlopen begint. Hardlopen is niet de meest geschikte sport om mee te starten. Minder intensieve sporten als fietsen en wandelen zijn meer geschikt.Canisports2Enjoy | Start2Enjoy Running behoudt het recht voor om naar haar beoordeling ongeschikte deelnemers of honden uit te sluiten van deelname aan een training of cursus.

Het inschrijfgeld dient minimaal een week voor aanvang van de cursus of de training door Canisports2Enjoy | Start2Enjoy Running te zijn ontvangen. Is de betaling niet op tijd door Canisports2Enjoy | Start2Enjoy Running ontvangen, dan kan de deelnemer uitgesloten worden van deelname aan de cursus of trainingen.

Annulering van de inschrijving is mogelijk tot uiterlijk 48 uur voor aanvang van de cursus of training. Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus of training ontvangt u het volledige inschrijfgeld retour verminderd met 10% administratiekosten. Bij annulering tot 1 week voor aanvang van de cursus of training ontvangt u 70% van het inschrijfgeld retour. Bij annulering tot 48 uur voor aanvang van de cursus of training ontvangt u 50% van het inschrijfgeld retour. Bij annulering binnen 48 uur of na de start van de training of cursus is restitutie niet meer mogelijk.

Naast terugbetaling kan er in overleg met Canisports2Enjoy | Start2Enjoy Running ook gekeken worden voor eventuele deelname op een ander moment. Bij afstemming over deelname op een ander moment kunnen extra kosten inrekening worden gebracht afhankelijk van het moment van afmelding.

Indien u op een van de cursus- of trainingsdagen verhinderd bent heeft u geen recht op vermindering van het inschrijfgeld of (standaard) inhaalmogelijkheid. In overleg voorafgaand aan de cursus of training kan hier in mogelijk van worden afgeweken.

Canisports2Enjoy | Start2Enjoy Running behoudt het recht een cursus bij onvoldoende belangstelling te annuleren. In overleg wordt naar een alternatief gezocht. Wordt er geen aanvaardbaar alternatief gevonden, dan krijgt de deelnemers het volledige inschrijfgeld terug.

Deelnemers dienen tijdens de trainingen instructies van de Trainer op te volgen om de veiligheid te waarborgen.

Respect voor andere deelnemers en honden en de Trainer is te allen tijde vereist. Ongepast gedrag kan leiden tot uitsluiting van verdere deelname, zonder restitutie van reeds betaalde bedragen.

Deelnemers dienen geschikte sportkleding en schoenen te dragen tijdens de trainingen. Honden dienen tijdens de trainingen, cursus of evenementen gebruik te maken van een goed passend en geschikt harnas.

Bij gevaarlijke weersomstandigheden, waaronder onweer, storm, extreme warmte, sneeuw of ijzel, kan een training worden afgelast. Canisports2Enjoy | Start2Enjoy Running behoudt zich het recht voor om de cursus door een andere trainer te laten geven dan vooraf aangegeven.

De persoonsgegevens van deelnemers worden uitsluitend gebruikt voor administratieve doeleinden en het verstrekken van informatie over de trainingen. Canisports2Enjoy | Start2Enjoy Running behandelt de persoonsgegevens van de deelnemers zorgvuldig en in overeenstemming met de geldende privacywetgeving.

De Trainer kan tijdens trainingen foto’s of video’s maken voor promotionele doeleinden. Indien een deelnemer hier bezwaar tegen heeft, dient dit vooraf kenbaar gemaakt te worden. Indien er een foto van jou wordt gebruikt waar je niet zo blij van wordt kun je dit kenbaar maken en kijken we of we deze kunnen vervangen of verwijderen.

Heb je vragen of klachten dan kun je deze kenbaar maken via info@canisports2enjoy.nl Canisports2Enjoy | Start2Enjoy Running zal binnen een redelijke termijn op de klacht reageren.

Door deelname aan een training of activiteit van Canisports2Enjoy | Start2Enjoy Running verklaart de deelnemer akkoord te gaan met deze algemene voorwaarden.